Att resa med barn – utan WiFi…

Så, visserligen går det åt rätt håll med roaming-kostnader mm – Teila har tex nu samma pris för svenska kunder oavsett om de använder sig av 3G/4G i Sverige, Norge, Danmark & Finland (Norden) samt Estland, Lettland & Littauen. Och det är inte längre så hiskeligt dyrt att ringa eller skicka SMS/MMS heller. Men att surfa… Det blir fortfarande lätt riktigt dyrt – 49:-/dag & då ingår 100MB, tar dessaslut kostar det ytterligare 2,23kr/MB. Tjo!

Så, vad göra? Glädjas över Telias fina erbjudande att för 199:- få samma priser som hemma i en vecka samt 1GB surf under samma tid 🙂 Det får det vara värt, det är ju trots allt semester. Och hotellet har fritt WiFi så det borde lösa sig 🙂

2 dagar senare – surfen är slut… Hotellets WiFi suger stor humla och fungerar hjälpligt bara i receptionen… Det är visserligen full signalstyrka runt hela hotellområdet och även inne i lägenheterna, men såpass dåligt överföringshastighet att du inte ens kommer till nätets inloggningssida. Detta leder till frustration samt att du nästan närsomhelst under dygnets 24 timmar kan finna folk i alla åldrar häckandes i receptionen uppdaterandes div. sociala nätverk.

Summa summarum: den moderna människan har stort behov av WiFi/3G/4G. De yngre individerna har kanske det största behovet då de hänger på Snapchat, Periscope, Instagram och andra bild och framförallt videotunga tjänster.

Så, i skrivande stund kan jag bara rekommendera alla om under sin semester vill ha välfungerande WiFi att undvika hela Bahia Feliz, Gran Canaria, då samtliga hotell i hela området går på samma WiFi (SSID NORDOTEL) och det, som beskrivs ovan, tyvärr är helt värdelöst.

Om berander

Trebarnsfar och sporadisk tränaalltmöjligt. Jobbar inom vården och har en önskan om att öka den egna träningsdosen :) Och det är faktiskt jag på bilden, om än anno 1994... *suck*
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar