Att cykla runt i NYC

Det finns gott om cyklar att hyra i NYC. de vanligaste är CitiBikes som kostar 12 USD/dygn att hyra. Då får man använda dem max 30 min i stöten, varje påbörjad 25 min utöver tiden kostar annars 4 USD extra. Skulle du behöva cykla vidare kan du antingen vänta 2 min och plocka ut en ny cykel på plats, eller så kollar du i CitiBikes app var nästa cykelställ i din färdriktning finns och går dit – det är sällan mer än ett par minuters promenad 🙂

Cyklarna är förvånansvärt välhållna, lättrullade och bekväma. De är också mycket lätta att justera sadelhöjd på och passar de flesta inom 1,4 – 2 m längd.

Belysningen är automatisk raminbyggd LED-belysning som blinkar tydligt bakåt och lyser ordentligt framåt.

Det går att hyra upp till 4 cyklar per kreditkort och då används en och samma kod för att få loss samtliga cyklar hörande till kortet.

Tips:

  • Kolla i förväg genom appen var tillgängliga cykelställ finns nära din destination – du slipper ödsla tid på att sno runt kvarteren i jakt på var du kan ställa cykeln.
  • Kolla dessutom hur många lediga platser som finns. Det är oerhört frustrerande att  hitta fulla cykelställ när du är på av de sista skälvande sekundrarna av en  30-minutersperiod!!!
  • I NYC får du inte svänga höger mot rött ljus vilket annars är vanligt i USA.
  • Hyr 3 dygn i stöten. Det kostar 24 USD och det skulle vi nog ha gjort om vi bara tänkt oss lite för 🙂 

Om att få loss cyklarna. Om att lämna tillbaka cyklarna. Om cyklarna. Om högersvängar.

Brooklyn Bridge ToR glass fotboll

ChinaTown / Little Italy

Regn!

Tiny’s

Cykel gm NYC natt.

Om berander

Trebarnsfar och sporadisk tränaalltmöjligt. Jobbar inom vården och har en önskan om att öka den egna träningsdosen :) Och det är faktiskt jag på bilden, om än anno 1994... *suck*
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar